WORK IT

Idag ska det storhandlas. Mat och Ikeaprylar. Alkohol och hårfärg. Igår var ingen bra dag, tyvärr. Det blev en tripp till mormor med mamma men inte mer än så. Jag vet inte riktigt vad som flög i mig.


VARFÖR

Här om dagen slog det mig: Jag har alldeles för mycket kläder i mina lådor och i garderoben som jag inte använder. Way too much. Därför, istället för att slänga dem, ska jag sälja en del av sakerna på Tradera. Varför? Jo för att 50 kronor är bättre än ingenting.

Så sitter jag där bland alla tröjor, blusar, jeans, klänningar och kjolar. Vad använder jag och vad kommer fortsätta att ligga kvar i lådan? Jag hittar några par jeans som har legat fint vikta i säkert ett år. Alla i ministorlekar.
Det är Diesel, Fornarina, Miss sixty.. Jättefina jeans som det absolut inte är något fel på - jag kan bara inte ha dem längre. Samma sak med massor av tröjor - skitfina, men alldeles för små. Ändå tar det emot att göra sig av med dem. "Kanske, kanske.." tänker jag och biter mig i läppen.

Låter dem ligga kvar. I alla fall. Trots att jag egentligen vet.

För vad tror jag? Att jag kommer banta ner mig till minimum igen och kunna ha allting? Att jag en dag väger sådär lite igen och bara kan ha de minsta storlekarna?
Det kommer aldrig hända. Jag kommer aldrig väga mindre än 48-49 kilo igen. Det finns bara inte, jag mår inte bra då. Det vet jag ju.

Nu frågar jag mig själv: Varför har du då kvar dem, Elin?

DORK

Jag är en tönt. Kanske en chock för vissa, kanske inte för andra. I natt somnade Simon innan mig och jag kunde inte låta bli honom. Jag ställer frågor som "vad drömmer du om älskling? Drömmer du om mig?" och upprepar dessa tills han äntligen mumlar ett svar i sömnen. Då fnissar jag hysteriskt och pussar honom på pannan.

Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla, himla mycket

ÅNGEST

Ikväll har jag en sån där pain-in-the-ass-kväll när jag ligger ensam i min stora säng, tittar på "The Hills" och tänker. Tänker med stort t. Inte på roliga, glada och positiva saker som jag brukar och borde. Nej nej, här hamnar händelser som jag verkligen avskyr i centrum. Innanför min näthinna. Överallt.

Jag vill kräkas. Det liksom äcklar mig, förstår ni? Det kryper under huden. Någonting ligger under sängen och jag lyfter på överkastet för att titta. Där ligger den - all ångest.

Så jag kastar mig upp på sängen och stirrar in i "The Hills" värld. Lauren Conrad, gör någonting som får mig att tänka på annat! Bara gör något då! Men jag kommer inte undan, den har redan tagit sig upp på sängen. Jag försöker inte låtsas om den men jag misslyckas.

Nu kommer det. Exakt nu.

Sådär. Nu är jag förbannad och har ångest som tynger ner mina axlar.

HALLOWEEN

Den 31a är det halloweenfest dagen till ära. Vad fasen ska man klä ut sig till? Ska man vara Tingeling och bli stämplad som slampa för att kjolen är för kort, eller vara en tråkig häxa med en stor och ful hatt? Jag har ingen aning.
Någon som vill tipsa om någon cool outfit?

SÅHÄR SER HAN EGENTLIGEN UT

.. Min fina älskling

HELP ME

Ljust eller mörkt? Långt eller kort?


MAN FÖRÄNDRAS ..ELLER?

2003 - 2009

UTDRAG: MINNEN FRÅN FÖRR

Visst gör det ont när dimman är tjock
Och du måste kämpa för varje andetag som kväver dig
Jag vet det
Men älskling håll ut
Du måste lova mig det
Visst gör det ont när kylan tränger tätt inpå
och inte ens dina stela armar kan hindra kroppen från att skälva
Jag vet det
rflow-x: hidden; overflow-y: hidden;">Men älskling håll ut
Du måste lova mig det
Visst gör det ont när själen skriker av förtvivlan
innan den ger efter och hettan spränger fram
Jag vet det
Men älskling håll ut
Du måste lova mig det
Visst gör det ont när livet klagar
När tårar inte kan torka
...
utan att torkas
Jag vet det

Det gjorde så ont att se hennes mörkbruna ögon så tomma och sorgsna. För ont. Vi var sjutton år och så nere på djupet att ingenting nådde ända in. Vi gömde oss inne på hennes rum, rökte i fönstret och trodde inte att någonting skulle förändras.
Jag vägde 39 kilo och hennes huvud var fullt av demoner. Precis som mitt. Hon följde med mig upp på akuten och jag följde med henne. Jag stod inte ut med tanken på att förlora henne. Så jag skrev och bad om ett löfte..





Visst gör det ont när dimman är tjock
Och du måste kämpa för varje andetag som kväver dig
Jag vet det

Visst gör det ont när kylan tränger tätt inpå
och inte ens dina stela armar kan hindra kroppen från att skälva
Jag vet det

Visst gör det ont när själen skriker av förtvivlan
innan den ger efter och hettan spränger fram
Jag vet det

Visst gör det ont när livet klagar
När tårar inte kan torka
...
utan att torkas
Jag vet det

Men älskling håll ut
Du måste lova mig det


TZATZIKI

Igår tog Simon med mig till Tzatziki och bjöd på middag. En av mina favoritrestauranger. Hur mysigt som helst och jättegod mat. Åh och kan man bli nykär hundra gånger på samma kväll eller?! Jag kunde.
Sen fick jag välja: Bio eller film hemma. Jag valde film hemma. Så att man kan ligga nära varandra i min stora säng och mysa.

Tack älskade du för en underbar kväll. Du är fantastisk!


THE LIGHTS UPTOWN

Idag är det svårt att plugga. Jag har tusen saker i huvudet och ett alldeles för svårt ämne att skriva om. Blandade känslor. Jag är hur lycklig och glad som helst över att jag har en så fin pojkvän och att jag har fått spendera ett helt år med honom. Tänker också på min fina, älskade mormor som inte förtjänar smärta. Det har hon aldrig gjort.

Så, det är lite problem med att fokusera på ett halvtomt Word-dokument och försöka lägga ner sin själ i någonting när själen är på andra håll..

Jag måste dela upp dagen. Kanske kan jag sitta och gråta nu när Simon jobbar och torka tårarna innan han kommer sen för att sen var fint sminkad och überlycklig. Skämt å sido.
Det känns så falskt att vara glad bara, även fast det spritter i kroppen av total lycka, när någon man älskar ligger på soffan och har ont.

Fast mormor vill nog ingenting annat. Hon har ju lärt mig att dra på smilbanden även i de allra värsta situationer och göra det bästa av vad vi har. Upprepa orden "allting ordnar sig snart" i sitt huvud och tro på det. Tänka att man ju faktiskt kan Gå och att man ska vara tacksam för det.

Jag kan gå. Jag är tacksam. Men fan mormor, jag älskar dig och det värker i hjärtat när världen vänder ryggen emot dig. Det kan jag inte hjälpa.

ETT ÅR

Tack för det bästa året i mitt liv

FANTASTIC


Love you

KRAMAR

Mormor, mormor hör mig nu
När jag blir stor vill jag bli som Du

LOVE IS IN THE AIR

Det är nykärt här i Salabacke. Svävar omkring på små rosa moln och jag kan inte ta ögonen från Simon. Han är likadan. För er som inte har haft pojkvän ett längre tag så blir det lite väl vardagligt ibland. Man liksom springer om varandra. Nu är det tvärtom!

Så.. Jag har inte någon lust att sitta här. Inte lust att göra någonting annat än att bara ligga nära min underbara pojkvän. Tänk vad mycket man kan älska en annan människa..

MIN MIN MIN


MIN HUMOR

Simon på maskerad i helgen.
Han valde att spåra ur en Aning, men vad gör man inte för stämningens skull?
Lägg märke till svansen mellan benen och Simons seriösa blick trots bäver-kostymen!
Genialiskt!

AJ AJ AJ DÅ

Jag brukar inte klaga. Eller jo, jag brukar visst klaga men inte över småsaker. Igår vaknade jag med ont i ryggen. Ena sidan går knappt att peta på för att det gör så ont. Jag kan inte röra mig normalt och förvrider ansiktet i någon inte allt för smickrande grimasch när jag ska resa mig/vrida mig/sträcka mig efter något.

Aj aj aj då, tänker jag och fnissar förnurligt. Vad jooobbigt att jag inte kan göra mina sit ups om kvällarna nu. Nästan så att jag börjar gråta. Kanske rent av tar en kaka för att dämpa min ångest..