HELGEN I BILDER (OCH TEXT)

  
I fredags fixade jag håret. Nu är det vårigt och snyggt i en färg med varma slingor. Det tog fyra timmar och kostade lite grann men det var helt klart värt det!
När avfärgningen var färdig och jag satt där som blondin, då undrade jag vad fan jag tänkte med när jag var 13? Bilden är rätt dålig men snacka om skillnad i alla fall och wow vad jag är nöjd!
Kvällen spenderades på Terassen med min kära Angelica och vi två är dåliga på att ta kort.

   
I lördags åkte vi till Skokloster jag, Sebastian och Simon. Världens finaste väder och världens vackraste slott (nästan). Vi fikade i solen och gick omkring i det kalla slottet. Jag tappade dock bort mig i tjugo minuter och Simon blev förbannad, men sånt är livet!

Hm.. Söndagen är tråkig. Jag har känt av min höft och mitt knä väldigt mycket sen i onsdags ungefär. Jag har alltså haft ont. Igår vaknade jag i alla fall med värre smärta än någonsin och kunde inte gå normalt utan kryckor. Jag tänkte att jag skulle avvakta till idag och om det inte blivit bättre - då åker jag till sjukhuset.

Idag är det ännu värre. Jag vet inte om det är höftkulan eller "bara" en inflamation, men ont gör det verkligen och nu kan jag inte gå alls. Mitt knä gör ont det med, när jag sitter still i mer än fem minuter. Helt sjukt och måste åtgärdas. (Det har börjat göra ont nu efter det här inlägget till exempel.)

Ciao!

MISS SUNSHINE

Här sitter jag och morrar för mig själv. För det första har jag fått någon jävla smärta i min vänstra höft och nedre delen av benet, för det andra är det jobbigt med all pollen idag.

Jag förväntas egentligen skynda mig lite grann nu. Jag och mamma ska ut till Björklinge och hälsa på mormor (och katterna) idag och jag måste ta bussen till Lövstalöt. Istället hänger jag kvar vid datorn och har inte ens brytt mig om att borsta håret efter duschen. Sorry mamma, om du läser det här.

Igår fyllde Simons pappa år och han kunde gissa vad det var i alla paket. Tänk vilken bedrift egentligen, han hade ju inte ens behövt öppna paketen?!


- "Du är ju jättefin! Ser du, du sitter där och nosar på blomman!"

BIO

Jag gillar egentligen inte att gå på bio men det mesta är väldigt mysigt med Simon, därför ska vi se den där läskiga filmen som har premiär på fredag. The haunting in Connecticut heter den och är baserad på en verklig händelse. Jag älskar såna filmer, oavsett om det är skräckfilmer eller vanliga romantiska filmer - verkligt är bäst.
Skräckfilmer känns lite ovärda trots att jag gillar dem, vad ger dem mig annat än rädsla för mörker egentligen?

Jag höll tyvärr inte på mina principer i lördags. Något jag bittert ångrar. Jag och vimmelfotografer har en fågel oplockad med varandra.


(Jag och) Simons fina syster Lina


FRIDAY

Jag vaknade halv sex i morse av att jag mådde illa, till Simons stora besvikelse. Jag kunde nämligen inte somna om. Jag har lite konstiga saker för mig när jag är vaken och Simon sover, jag blir så fruktansvärt rastlös. Jag viskar saker som "vill du låna min lila klänning idag, Simon?", väntar på att han ska ge mig ett tröttsamt "mmmm" till svar och sen fnissar jag hysteriskt. Fast inte för högt, då blir han arg.
Underbart.

Min fredag kommer att bestå av träning och häng hos mormor. Flinga ska flytta dit (iiiih!) och jag ska se till att det hela går bra. En lugn fredag alltså, med mycket fika om jag inte är helt ute och cyklar.

Nu är jag vrålhungrig. Jag har inte ätit sen igår kväll (!) utan bara stressat, dock till ingen nytta after all. Det känns som en otursdag idag, jag visste det med ens som jag tappade mitt läppbalsam ner för trappan när jag tog upp nyckeln ur fickan.


ÅNGEST

Idag har jag ångest. Jag struntar i om Du läser det här och alla som nu skulle tänkas tycka illa om det här: Allt är ditt fel. Om det inte vore för dig skulle jag ha tagit studenten nu den femte juni. Jag skulle ha min mössa hemma nu "Elin Journalistik" och inte ha en tanke på ett till år i skolan efter sommaren.

Det är helt sjukt och jag får inte tänka så, det vet jag, men idag kan jag faktiskt inte låta bli. Jag är så arg och besviken, så jävla förbannad att jag ens åkte till Kreta. Varför fick inte jag och min bror välja den resan och åka till Cypern? Pappa har sagt att jag får skylla mig själv, och jag vet men jag kan ändå inte sluta att vara arg. Jag skulle ha träffat Simon lite tidigare istället, det är allt. Då hade det inte blivit såhär.

Jag vet inte vad jag ska göra idag för att sluta tänka på det här. Det funkar ju inte att titta i spegeln på mina nya muskler liksom.. Angelica skulle vara en fin ödsla tid med-kompis. Tur att det är sånt fint väder också! Noooot...



Angelica vet inte hur bra hon är. Jag behövde ett gott skratt efter att jag publicerade det här inlägget, och det fick jag så att det räcker och blir över. Texten till MMS:et som jag fick löd: "Detta är ju lagom fräscht, Mickes snorpapper överallt" så ni kan ju bara tänka er. Hahahahaha!

SOMMARHETS

Jag märker hur människor på gymmet har panik inför sommaren, man kan se den i ögonen. Alla svettas litervis och tar i för kung och fosterland, även jag. För jag vet inte, nu vill jag att det ska synas att jag har spenderat tid på gymmet under vintern och våren. Det känns inte som att det räcker med att jag vet om det själv.

Sommarhets. Egentligen vill jag visa alla vilken snygg bikini jag fick av min pojkvän i present, men något i mig vill gömma sig i vassen och jag förstår inte varför.

Förra sommaren gick jag upp i vikt för första gången på åratal och trivdes inte alls i min svarta och tråkiga sak som jag hade då. Nu har mitt synsätt ändrats och jag tycker att former är jättesnyggt. Jag har tränat hela vintern och har inte sett såhär sund ut sen jag var kanske 13.
Hetsen från gymmet måste smitta av sig, helt enkelt. Alla jämför sig med alla och man har aldrig tidigare tittat så mycket i speglarna som nu. Kanske är det ett vårtecken att ha panik över hur badkläderna ska sitta? Jag vet inte.


VEMOD

Igår fick jag ett brev som gjorde mig alldeles varm inombords. Jag visste inte hur jag skulle reagera när jag hade läst det, vara ledsen eller vara glad? Istället blev det någon blandning som gjorde mig nostalgisk och lite halvt vemodig.
Ska det vara så svårt att säga "häng med ut på en promenad"? Tydligen. För vad skulle vi prata om, egentligen? Skulle vi gå knäpptysta och bli förbannade över att det inte är sådär fint som vi har föreställt oss? Tänk om det skulle vara precis tvärtom och att vi skulle inse hur löjliga vi har varit som har envisats med att inte våga?
Det är någonting jag inte är säker på om jag någonsin får veta.

Nåja.. Idag ska jag sy in min klänning hemma hos mormor. Den är lite för stor runt midjan som de flesta andra klänningar brukar vara. Perfekta i längden men lite för stora runt om.

Mitt te är kallt nu. Som vanligt. Jag kokar alltid vattnet och inbillar mig att det blir mycket godare så. Jag har tyvärr en ganska känslig tunga (eller är det läpparna?) och måste alltid vänta på att det ska svalna tills det är perfekt. 90 % av alla gånger jag dricker te hinner det bli kallt och går inte att dricka.

Lite sån känsla är det inom mig idag. Den känslan man när man äntligen ska dricka sitt te med en klick mjölk i och finner det iskallt.


Ge mig den där känslan istället

ETT HALVT ÅR

Idag har vi varit tillsammans i ett halvår. Hur underbart är inte det? Jag älskar dig!


TACK

Tack för alla fina presenter och grattis-samtal/SMS! Gårdagen var hur bra som helst och började med tidig lunch med mormor och mamma. Det är sjukt att jag får i mig 12 bitar sushi OCH kinamat OCH fika vid elvatiden på morgonen. Sen att jag lyckades trycka i mig en sallad, tårta, kakor och bullar lite senare är en ju annan sak.

Idag ska jag träffa Tove (!) och Jenny för en fika. Vädret ser inte direkt lovande ut (Temperatur: 2°C Känns som: -3°C) men det var samma sak igår och sen blev det hur härligt väder som helst.
Jag måste få med mig dem och kika på min jeansjacka bara, om vi nu tar oss ner på stan, annars får Simon följa med till Gränby ikväll..

Jag måste inviga mina snygga träningskläder idag också, mina underbara skor får vänta till helgen. Efter igår behöver jag verkligen träna för att slippa skämmas!

-

Jag är så jävla trött på hur tjejer tänker om sig själva, att man inte ska duga som man är och så vidare. Alla dieter gör mig vansinnig, för vem tror att det fungerar att bara sluta äta mat helt plötsligt? Ingen kropp mår bra av det.
Det gör ont att "vara vacker" eller hur man nu ska uttrycka sig, det finns ingen enkel väg förbi gymmet. Du kan äta i princip vad du vill (i måttliga mängder, såklart) bara du rör på dig några gånger i veckan! Nyckelordet är träning och jag förstår inte varför det är så pass få som har missat det.

Jag förstår verkligen inte varför folk ska svälta sig själva och tortera sig med svältdieter bestående av enbart ett mål mat per dag eller äpplen fem dagar i veckan. Det var vad jag hade att säga.

FCUK YOU

Det finns två olika sortes människor som jag bara hatar. Den ena är människan som bara låter andra haka på och utan att säga ett ord fixar rubbet åt dem. Fega människor med andra ord. Den andra är personerna som hakar på andra, såna som inte gör någonting själva och bara glider genom livet på en räkmacka.

Vad jag inte kan bestämma är vem som gör mest fel. Är det den fega personen som ska säga ifrån, eller den andra som ska lägga ner?

Det är förmodligen väldigt få som förstår vad jag menar nu och det får nog fortsätta att vara så. Jag har egentligen mycket viktigare saker att lägga min energi på.

WITHOUT YOU THERE IS NO ME

   


APRIL APRIL

Åh vad det är vår ute idag! Första april och strålande solsken! Kan det bli bättre? Jag och Angelica hade bryggan -09 invigning idag och köpte med oss take away kaffe. Det är sällan jag dricker kaffe men idag var det ingen tvekan om saken.

Jag hittade ett par ljusrosa vårskor och en brun skinnjacka idag också - åt Angelica. Nu blir hon vårig och snygg, A och O är jackan och skorna på våren. Det roligaste som finns måste nästan vara att shoppa, åt mig eller åt andra spelar ingen roll.

Mamma gick på mitt första april skämt för första gången någonsin idag! Stor anhalt i mitt liv om någon undrar. Jag sa att jag har fått jobb på Lustgården, att jag ska testa alla nyinkomna "leksaker" och få pengar för det! Hon gratulerade och undrade genast hur mycket jag ska få i timmen.
Haaaaa-haaa! Sucker!
Älskade mamma, ett sånt jobb finns inte. Det vore liiiite för bra för att vara sant.