FANTASTISKT

Jag vet inte hur många som förstår det roliga med det här "personalfotot", så om någon gör det så vill jag meddela er om att det (tyvärr) inte är jag som kan ta åt mig äran för detta mästerverk. Konstnären väljer att vara anonym men tack för kvällens partyhöjare, Simon!


HÖST

Igår började min telefon att krångla och jag kunde inte ta emot några sms fram till i morse när jag ringde kundtjänsten som bad en tekniker att fixa det. 41 nya textmeddelanden. "Du var lite poppis" skrattade mannen från kundtjänsten fram när alla meddelanden tjöt i luren och ja, jag tackar jag. Jag känner mig handikappad utan min mobil. Idag fick jag fram ett fint R i det högra hörnet efter att telefonen dött av längtan efter min laddare, och helt plötsligt kunde jag varken ringa eller skicka sms.
Nu har ju detta löst sig och det är ingen fara men jag måste verkligen lära mig att vara utan min mobil. Dagens i-landsproblem.

Ikväll har jag promenerat med Simon. Eller okej, vi gav upp ganska snabbt och blev sittande på en bänk vid ån. Jag vet inte om han gillar att bli uthängd i min blogg men han är inte alls som han ser ut att vara. Jag vet inte varför jag skriver det när det bara är jag som förstår det roliga, och så Simon då förstås.

Om ni vill veta så luktar jag fantastiskt, bättre än godis. Nu ska jag läsa min underbara bok och sen sova.


Jag älskar hösten

SANNA MINA ORD

"Allt, allt jag ägde
var ditt mer än mitt.
Allt jag vackrast ville
var ditt, ditt, ditt."

SONGTEXT

Idag känns det såhär:

"Our old world is hard to find,
I doubt it was ever mine, to keep.
Were you always this unkind?

We lie belly up in the pool of us

I don't recognize your doubt,
Please say something, darling shout at me.
How unfair to shut me out."


HÄR VAR DET LIVAT

I fredags var det en riktigt givande kväll.
Jag och Sara sysselsatte oss med en utav de väldigt få nyktra aktiviteter vi känner till, nämligen att köra bil fram tills vi hittar på någonting att göra. Jag menar inte att vi var deppiga, det kändes bara inte som fredag och det var vad jag ville få fram.

Igår var det "ladies night" och Idol-Ola skulle uppträda. Jag var absolut tvungen att (helt ensam) gå längst fram för att fastställa det jag länge har sagt: Olas näsborrar fladdrar när han sjunger. Och jag hade rätt, det är ingen tvekan om den saken.

Tänkte runda av nu och jag skulle vilja avsluta med något väldigt internt:
- "KÖR PÅ HÅRDARE DÅ, DIN TÖNT!"


  
 

GÄSTBLOGGARE

Mig kan ni ha hört en del om i den här bloggen!
Mitt namn är Sara Margaretha Lauge. (Tack mamma TACK så hemskt mycket för mitt extremt fina andra namn). Är nyblivna 20 år gammal.
Har levt största delen av mitt liv i Sävja, Uppsala, men för några år sedan uppgraderade jag mig till det lite bättre området Årsta där jag stormtrivs. Bor tillsammans med min käre far och Elin då som i princip bor hos mig (när inte jag bor hos henne).
Jag jobbar i Sunnersta på ett Korttidshem för handikappade ungdomar. När jag inte jobbar, sover, eller äter så ägnar jag min fritid till mina kära vänner (speciellt Elin) & familj.

Här sitter jag i min kära vän Elin's kök och tittar på som den trogne vän jag är när hon tar bort "sitt" ehm, mitt fina lila nagellack. Väldigt roligt, därav varför jag sitter här och skriver.
Ikväll blev det middag här hemma hos Elin det bjöds på Bulgur ala Elin & Cocos Chicken ala Sara (Anitas special från början) till middag, väldigt smaskigt. Smaskigt tyckte även Anita (Elin's mor, som fått mig som extra dotter).
Sluta röka kampen gick som det gick för Elin, hon kom så långt som till efter middagen då humöret började svänga lite. Men men jag får väl visa att "ensam är starkast" stämmer?? Jag ska iallafall fortsätta försöka med eller utan sällskap!
Nej nu börjar jag bli rastlös så jag ska försöka tvinga denna unga kvinna till att hitta på något roligt äventyr med mig.

Ps. Måste bara säga att alla ni som sett Elin i Linne, Strumpbyxor & Guldiga finskor laga mat har varit med om en upplevelse :)

Kom ju iallafall på varför jag själv inte har en blogg, inget av det jag tidigare har skrivit är intressant att veta.

Puss på er alla glada!


TADAA

Igår blev det en lyckad kväll. Vi startade hemma hos Sara och det var verkligen klara, färdiga, gå. Helt plötsligt var det city som gällde och jag slutar aldrig att häpnas över hur mycket folk det faktiskt är ute på stan när det är kulturnatten. Krogen är en enda dimma, känns det som. Eller så var vi helt enkelt inte där länge alls. Uno, dos, tres shota och dra! Typ.

Vi träffade en hel del folk på stan och hemgången blev en bra sådan den också. Jag vill egentligen dokumentera allt men det kan jag inte göra.
Jag vaknade i morse, såg det snyggaste någonsin och mådde halv-bra. Den bättre delen berodde inte på mig.

"And sometimes when we touch
The honesty's too much
And I have to close my eyes and hide"




    

Vem är bitchen på fjärde bilden?

KULTURNATTEN

Jaha, och vad ska jag ha på mig ikväll? Fruktansvärt ointressant för alla andra så jag hoppar över det. När det gäller kläder blir jag ungefär lika grinig som en busschaufför. En busschaufför som inte har fått något på jävligt länge. Åtminstone tror jag att busschaufförer har den anledningen när de är griniga.
Ah, nu slår det mig varför JAG är så grinig. Doh!

Frukost idag blev Mc Donalds. Jag var där senast i natt och ville nästan gråta när personalen verkade känna igen mig. Snart kommer jag få höra "lilla menyn, cheeseburgare, cola, ostdip?" så fort jag öppnar dörren och kliver in. Sorgligt, Elin.
Plus att någon hade pepprat min hamburgare alldeles för mycket. Säkert Leila.

Jag har verkligen ingenting mer att tillägga för tillfället. Ulva kvarn by night är oerhört läskigt, 'keff' är fortfarande ett kefft ord och jag kommer aldrig börja fnya. Dels för att jag ska sluta röka, dels för att det är ett utav de fulaste orden jag vet. Idag är jag precis lika glad som igår och jag undrar om det inte är min egen förtjänst den här gången.
Fan vad det känns bra.


Imma jump in here with a flipflopflo, watch out for popo!

SOFIE

Idag tog jag en promenad ner på stan. Solen sken och hösten är faktiskt inte så tråkig, trots allt. Jag vandrade med min cigarett i handen och kom på att fan, det här kan bli den sista såhär underbara cigaretten. Från och med måndag är det bara feströka och argröka som gäller för mig och Sara. Ensam är inte stark, tänkte vi och slutar tillsammans istället. Peppa oss nu, tack!

Vi fikade på kärringfiket, Landings. Ursäkta mig, om någon läsare råkar jobba där. Där får man inte använda sig av könsord, det vet jag sen tidigare. Det allra viktigaste är kanske att jag köpte mina stövlar idag. Jag har aldrig varit mer nöjd över ett par skor.

Hann med ett besök hos mormor och morfar idag, åt lite mackor, drack lite saft, fick i mig en bulle eller tre, drack te. Ni vet hur det är. Träffade min finaste kusin Sofie, tog en promenad, snackade skit, skrattade, pratade om viktiga saker, sa "människor..." i en suck kanske hundra gånger och så vidare. I henne ser jag så mycket av mig själv.
Den som tänker "stackars unge" nu får stryk.

Snart ska jag träffa Simon, röka alldeles för mycket och förhoppningsvis skratta ännu mer. Det har varit en riktigt bra dag idag, såhär glad vill jag vara imorgon också!


 
Var snäll mot mig nu, är vi inte liiiite lika?

FÖRSTA SNÖN

Igår kom jag på mig själv med att längta efter första snön. Den känslan infinner sig varje år av den enkla anledningen att mitt liv alltid har varit fyllt av olika sorters "trassel". Den första snön har blivit någon form av själatvätt. Allt det som jag har blivit förkrossad över försvinner då, jag börjar om på ett nytt kapitel, i alla fall har jag sagt åt mig själv att det är så.
Efter första snön har jag en anledning att förtränga allt det dåliga och börja om igen på nytt, det är lite som nyårsafton är för många andra. Man ger nyårslöften, tänker att man ska börja träna mer och ljuga mindre, lovar sig själv att alltid ha lärdomen av sina misstag i bakfickan - för att inte upprepa dem eller göra någonting liknande. Man trycker på starta om helt enkelt, tänker att nu ska jag bli den där bra människan som aldrig klantar till det.

Jag tänkte att min första snön-längtan inte skulle hoppa på mig i år igen. Jag hade ingen aning om hur fel jag hade. Skillnaden i år är att jag inte ska skjuta ifrån mig allting som jag har gjort tidigare. En människa sa till mig för inte alls så längesen att jag aldrig kan förtränga någonting. "Det som göms i snö kommer upp i tö."

Kanske behöver vi både uppleva och känna känslan av misstag och sårade känslor, för att utvecklas och lära oss om livet? Kanske är också det bara en ursäkt för att allt ska låta bättre.



Första snön

LUNARSTORM?

I natt låg jag och läste mina gamla dagböcker och drog slutsatsen att jag aldrig skulle orka vara 13-14 år igen. Den tiden var fantastisk, jätterolig nästan hela tiden. Men jag skulle aldrig orka med den där ständiga striden mot föräldrarna en gång till. Alla ursäkter, lögner och bråk, allt för att i slutet få göra precis som man ville från början - men absolut inte fick.
Alla problem med alla killar skulle jag inte heller orka med. Jag orkar knappt med att ha det knasigt med en kille idag, och då var det verkligen helt otroligt. När jag läser min dagbok undrar jag hur jag ens lyckades hålla reda på alla namn. "Shit, såhär kär har jag aldrig varit i heeela mitt liv!"
Yeah right.

Hur som haver, nu är jag äldre och tycker att det är underbart. Trots att problemen nu är värre när de väl kommer och att allting är lite mer avancerat. Jag gillar inte att blicka tillbaka och längta till det som har varit, då kommer man ju ingenstans.
Men det var mysigt att läsa om min tid som Niight_Princess. Det var många saker som fick mig att stanna upp i läsandet och bara tänka..



Herregud. Wow, det är tufft att vara fjorton:

"18/4 - 04
Den här helgen har jag haft askul verkligen!! :D
Jag å Jenny sov hos Jessica från fredag till söndag. :) Vi var runt på lite olika fester och där träffade jag Alex!!! :D Han som säger att han gillar mej! Jag gillar nog honom oxå!! Som tur var fick han veta av Erik (hans bästa kompis) att jag och Erik hade strulat å.. aa lite mer i fredags! Tuur att han inte blev sur!! :D
LsklingsJenny pratade förresten med Jesper på msn. Han ba:
"E du me Elin?? Jag saknar henne så jävla mkt!! Jag kmr fan aldrig sluta älska henne! Det värker i hjärtat varje sekund, jag har fan gråtit asmkt för allt de här... :("
Då blev jag så jävla ledsen asså!! De e ju klart att jag kmr börja gilla andra killar nu efter Jesper men aldrig, aldrig, ALDRIG kmr jag sluta längta efter honom & jag kommer fan aaaldrig sluta älska honom!!! Han kmr alltid vara så speciell för mej!! :'( :'(
Jag måste dölja allt det här för honom... Men jag glömmer honom aldrig!! Jag måste fan börja visa vem jag egentligen är. Hallå, Eliin Eriksson! Jag får vem jag vill!! Märks inte det när man läser den här dagboken lixom?? Hihi *blink*
Men jag vill bara ha en egentligen... När hittar jag den rätta bland alla killar jag träffar??? Han var den rätta tror jag.. Synd att det blev som det blev!! :( :'(

/ Niight princess ;)"


END

Det är lite halv-krävande med alla rykten som hänger i luften just nu. Låt oss istället få lite rätsida på allting så slipper jag svara på samma fråga och följdfråga om och om igen när jag är ute:
1. Jag bor i Uppsala igen.
2. Jag är inte tillgänglig på marknaden över singlar.

"Alla sagor har ett slut.
I livet betyder slutet en början på ett nytt kapitel."