HUGS

Feeling:Feeling: Blurred
Old best friend: Josefin
Beakfast: KebabrulleFeeling: Blurred
Old best friend: Josefin
Beakfast: Kebabrulle Blurred
Old best friend: Josefin
Beakfast: Kebabrulle
Feeling: Blurred
Old best friend: Josefin
Beakfast: Kebabrulle

WHIRLWIND

Uh.. Idag vill jag bara kräkas på mig själv. Fan så jag ser ut! Håret bara hänger, min hy känns äcklig, jag tycker att mina lår ser rent ut sagt fördjävliga ut och att alla kläder sitter fult. Fel fel fel fel.
Har ni också såna här dagar ibland? Klart att ni har. Jag kom inte ens iväg till skolan idag trots att jag bara hade En lektion med genomgång av betygskriterier. Jag har gömt ansiktet i en kudde istället. Vägrat att titta mig i spegeln en gång till.

Ikväll ska jag ut och springa med Simon. På hemlig ort. Jag vägrar verkligen att springa där folk kan se mig. Se mig kippa efter luft och flåsa som en stor jäkla hund. Vem vill visa sig efter ett sommaruppehåll, egentligen? Inte jag i alla fall. Nej, här gäller det att komma lite I FORM innan jag vågar spatsera in på gymmet i mina tighta gymkläder.

Vilka bestyr jag har med allting ibland. Det är ju inte klokt.


ETT STEG FRAM, TVÅ STEG BAK

Det gör mig ingenting att vara sjuk idag. Regnet slår oavbrutet mot mitt fönster. Verkar vilja komma in. Liksom knackar på min ruta. Släpp in mig.

Det absolut värsta som finns måste vara att känna sig ensam. Tänk att inte ha någon att prata med om allt det jobbiga, eller det glada. Dela sina med och motgångar med. Jag har jordens finaste pojkvän och fantastiska vänner, men tänk så många andra som inte har det.
Tänk att inte ha någon.

Den där tjejen som har klottrat ner sin Facebook-sida med tusentals saker om en kändis, till exempel. Skriver hälsningar till honom. "Grattis på födelsedagen! Hoppas att din dag blir bra!" Bara till honom. Inte ett spår av vänner för Jag känner henne inte. Hon har inte svarat på mitt mail om vem hon är. Hon har inte svarat någon annan som undrar heller.

Eller hon som kommenterar allas bloggar, bilder och allt annat på Internet. Fast hon egentligen inte känner någon. Kanske får hon en snäll kommentar tillbaka, kanske inte. Kanske, kanske ser det ut som att hon har Någon. Någon att skriva med, någon att skicka ett inlägg till om att lunchen igår var supertrevlig.

Eller han som förgäves försöker vara någonting som han inte är. Han som hävdar sig, gör saker han inte alls är stolt över efteråt. Skriker saker i korridoren åt någon lika osäker som honom, bara för att få höra killarna skratta. I hopp om vad som helst, vad som helst förutom att vara ensam.

Alla behöver vi någon. Utan tvåsamhet klarar vi oss inte.

TRO, HOPP & KÄRLEK

Vad är hopp för dig? Jag skulle svara oändligt. Hur djupt man än har sjunkit, hur långt det än är upp till ytan, finns det alltid någonting som får oss att fortsätta. Ett ljus i tunneln som man kanske inte alltid ser men som man vet finns där.


PICS

Ängsligare människa får ni leta efter idag. Jag ljuger inte när jag säger att jag inte har klivit upp ur sängen. Det känns heller inte bättre av att Lina åker till Turkiet i natt. Fy fasen vad orättvist! Ni får ett litet bildmaraton istället.


MYSKO

Jag mår skit. Det är feber, ont i lederna och huvudvärk. Jag vill inte ens tänka på vad detta kan vara början på.. Simon är super-duper-mega-gullig och blandar c-vitamin med vatten till mig, känner på min varma panna och säger att jag fortfarande är lika söt.

Kanske skulle jag försöka att sova lite. Om det inte vore för mina jädra leder som känns så mysko. Stela och ömma. Förstår ni hur jag menar? Jag tror nog att det kan vara synd om mig på riktigt den här gången. Tji fick jag för min klagan över mensvärken här om dagen. Tackar tackar!

Det finaste jag har

BOOK

Idag är jag inte ens hälften så käck och sprallig som i lördags. Jag börjar bli sjuk men har bestämt mig för att total-vägra. Vi hade psykologi idag och fick höra att det mentala spelar stor roll i varenda situation. Ingenting nytt direkt men det krävs att få höra det ibland ändå.
Jag är alltså frisk som en nötkärna. Och bäst, såklart. Jag kommer klara skolan galant och med bravur. Nemas problemas!

Just det! Jag kom på att Elin undrade vad det är för projekt jag håller på med just nu och jag ska ge er och henne en liten ledtråd:

"Samtalet mellan mig och mamma ekade fortfarande i huvudet. Hennes tonläge lät så dämpat mot vad det annars gör de få gånger vi hörs av. Det är alltid samma frågor och med samma nedlåtande klang i rösten. "Har du hittat någon karl än?" och "du borde inte flänga omkring som du gör. I storstäderna hittar man aldrig någon att slå sig ordentligt till ro med." Den här gången var det annorlunda. Det var någonting med hennes sätt att tala om vem det var i andra änden av luren som fick det att knyta sig i magen."

@ KROGEN

- "Får jag bjuda på en pilsner?"
- "Eh.. Nää."

Jag bara stirrade på honom och tänkte något i stil med: Gamla Gubbar dricker pilsner. Jag dricker Drinkar och dessutom tänder jag inte på 35+ killar med ölmage. Sa jag förresten att jag är upptagen eller ska jag trycka upp förlovningsringen (som jag tyvärr inte har, men skulle behövt i det läget) i ditt nylle? Förresten, innan du går, vad är det för fel på er killar som raggar På Krogen?

Såna människor är så tragiska. Varje myndig person på den här planeten vet väl att krogen (och gymmet) är det värsta stället att ragga på? När brukar det egentligen fungera med tjejer som inte ser ut som, ursäkta, ett kokt stryk i ansiktet?
Sen det här med att inleda med alkohol ser väl inte värst bra ut det heller. Typ "nu ska jag supa mig våghalsig och dig snygg" eller "hoppas att du släpper till med lite sprit i kroppen i alla fall!"

 

DOH!

VAD JAG TYCKER OM ATT BLI OSKYLDIGT ANKLAGAD

 
 

FACEBOOK

Här sitter vi, i sängen med vasin dator i knäet. Jag och Simon alltså. Tvn är på i bakgrunden. Han visar mig någonting lite då och då, säger att jag ska titta och ber mig svara på någon fråga. Jag är halvt frånvarande. Inne i min egen värld. Ger honom ett långdraget "mmm" till svar.

Jag hatar egentligen datorer. Det är sant. Jag var emot Facebook längre än de flesta andra. I mars 2008 bet jag mig i underläppen och blev medlem trots att jag lovat att aldrig någonsin bli det. Egentligen mest för att hålla koll på vad andra hade för sig. Till en början åtminstone.

Det är ju ganska sjukt faktiskt, hur vi håller på. I alla fall jag. Ibland börjar jag att snoka runt på folks profiler. Ni vet, först söker jag på ett namn och kommer vidare till andra på min vännerlista genom att klicka på någon av våra gemensamma vänner.
Kanske har två helt otippade personer blivit tillsammans. Några kanske rent av har gjort slut. Shit, liksom. Oh-my-God. Men så fastnar jag och blir som förtrollad. Höjer chockat på ögonbrynen om jag hittar någonting och tänker ungefär: "Det här måste jag berätta för Tove!"

Jag blir livrädd ibland. Tänk om det tar slut mellan mig och Simon. Tänk vad många som får reda på det just den sekunden som vi avslutar vår relation på Facebook. "Elin is no longer listed as in a relationship."
Fy fan. Den dagen blir nog slutet på min Facebook-tid. Då slipper man i alla fall alla andra som snokar.

TRÖTT

Okej, jag erkänner: Jag vaknade kvart över tio idag. Jag har sovit i elva timmar i natt. Jag lyckades inte ens hålla ögonen öppna efter att "Det stora grå" hade haft reklam. Det ligger en skalad men bara halvuppäten apelsin på sängbordet. Då är man trött ska ni veta! Jag som är 1, kvälls-pigg och 2, spök-fantast.

Jag måste börja träna snart igen. Om jag ska orka med alla långa dagar i skolan behöver jag först ett gymkort och sen någon som följer med mig på alla svettiga pass. Någon som får mig att vilja tävla, inte vara den som ger sig först..
Sen skulle jag behöva en hel uppsjö med nya bilder på mig själv. Ring mig om någon är frivillig att fotografera! Nu ska jag äta frukost (!) och efter det tänker jag skriva.

  

WORLD'S GREATEST

Ikväll ska värlens lyckligaste och käraste par till min mamma och fira hennes pojkvän.

MIN FÖRSTA DAG

Vilka kontraster man får uppleva. Idag var jag i en helt annan värld än den i ettan och tvåan. Rosendalgymnasiets fräscha, ljusa och rymliga lokaler med fina bänkar är ett minne blott. Alla sköna och lugna utrymmen att sitta och läsa, plugga och skriva är bortblåsta. Den kunskapssuktande klassen ligger som en grå bild i mitt bakhuvud och tynar bort. Den enda frågan jag hade var: Vad. Fan. Är. Det. Här?

Ribban la sig tätt intill marken när killen bakom mig undrade om man fick låta någon annan "hjälpa till" med att skriva ens arbeten på ett bättre sätt. Någon berättade att hon var vegeterian men också jobbade Med djurförsök. En annan undrade mest hur långt man kunde gå för att inte bli av med studiebidraget. Samtidigt hojtade en kille någonting om att det var sexistiskt med ett tjej-gym.

När vi diskuterade frånvaro, Hur Man Uppför Sig, sen ankomst och fusk på ett sätt som om det var någonting Fullt Normalt höll min haka på att ramla rakt ner i backen. Läraren (som visserligen verkade vara en man med hjärnan i gott skick) gav oss information om den kommande veckan och sa: "Då ska vi gå igenom Hur man skriver en uppsats." Jag ville bara gråta och dunka pannan i bordet.

Jag ställer frågan igen: Vad. Fan. Är. Det. Här?

HIGH HOPES

Skakig i hela kroppen. Hjärtat känns tungt och jag undrar om jag upplevde något hemskt igår utan att minnas vad. Taket sjunker. Jag tar två Alvedon för att få bort dåsigheten. Dricker vatten, sköljer ansiktet i kallt vatten. Ser på min egen spegelbild och rynkar ögonbrynen. Lutar mig framåt för att kanske se in i mig själv.

Andas in. Andas ut. Håller jag på att bli sjuk? Kanske måste jag vila en stund. Är det influensan? Går den över huvud taget? Nej, sånt känns annorlunda. Då sticker det inte under huden på det här sättet.

Nu vet jag. Jag är bara rädd för att misslyckas. Rädd för att mina höga krav på mig själv inte ska uppfyllas. Det jag tar mig an måste ge goda resultat om jag ska må bra. Om jag ska kunna vara nöjd över mig själv och tycka att jag är okej.

Jag ska göra det jag är bra på istället för att gräma mig över höga hinder. Jag ska börja mitt projekt med en vän.

UTDRAG: MINNEN FRÅN FÖRR

På bryggan med fötterna i vattnet och vinden vinande i vassen. Solen i ryggen och lite rufsigt hår efter en dag av upp-och-ner-ner-och-upp i vattnet. Röda, svidande, stamande kinder på grund av en solkräm som lös med sin frånvaro.
Hon hade ett puma armband i rosa som täckte handleden. Jag hade ett likadant. De var köpta på Thun´s. Som något slags bästis-armband. "Ta av er dem där när ni badar tjejer, det är ju svettband!"

Jag tänkte att jag aldrig skulle klara mig utan henne, att hennes ord alltid skulle behövas för att jag skulle kunna växa. Som balsam för min själ. Lovade att jag aldrig skulle låta det segla iväg.
Den veckan när bara vi två var hemma etsade sig fast mitt minne. Jag skrev i min dagbok: "Hon får mig att skratta från hjärtat. Det finns ingenting jag inte kan säga till henne. Världens finaste vän."

Jag började sakna henne från dag ett, visste att jag skulle ångra mig en vacker dag. Visste att varenda minne skulle förbli bevarat. Att jag flera år efter fortfarande skulle undra. Tänk om..
Jag visste att mitt ego till slut skulle lägga ner stridsyxan och komma tillbaka på bara knän. Bara, onda knän. Hur jag än gjorde och var i världen jag än valde att vända mig. Jag var säker på att sorgen i hennes blick skulle nå min och visa mig tvivel när jag svalde stoltheten och bad om förlåtelse.
Men då skulle det vara för sent.

   

SISTA ÅRET

Det liksom kliar i mig. I ögonen, på armarna och i fingrarna. Det är så mycket jag vill hinna med det här sista året av gymnasiet. Jag vill fixa skolan med fina betyg och vara stolt över mig själv på studenten, hinna med att vara en bra flickvän, resa och skriva massor. Jag vill se fotboll och shoppa i Spanien, åka till Rom och suga in all historia som finns där. Jag vet inte hur jag ska hinna egentligen. Hur jag ska ha råd.

Jag fick ett SMS i natt som väckte någonting i mig. Någonting som har legat och lurat ett tag men inte vågat sig fram. Simon fick vara bollplank vid frukosten men jag såg på honom att han inte hängde med. Jag får se till att skriva ner mina idéer i ett block innan de försvinner. Som tidigt i morse, då visste jag precis vad jag skulle blogga om men somnade om och glömde bort.

På något sätt är jag glad att jag gör klart trean nu istället för förra året. Jag har nämligen ingen aning om vad jag skulle gjort om det inte stod skola på schemat. Men jag är en såndär trögstartad person i vissa fall. Jag måste vara helt säker innan jag inleder något. Fråga bara Simon!

KANTARELLER

Idag har jag och Simon varit ute i skogen och plockat svamp. 2,5 liter kantareller i en stor jädra hink fick vi med oss hem att rensa. Stora, gula, fina kantareller. Nästan så att man blev lite stolt. Mysigt i skogen var det också. Med myggspray och handskar fixar sig allt!

Nu till den stora frågan: Vad blir mitt nästa drag? Mitt bankomatkort har fortfarande inte kommit.


HÄRMAPA

Jag är så fjantig ibland. Kanske är jag lik väldigt många andra och det är ju så otroligt töntigt egentligen: Jag blir lite små-irriterad när folk köper likadana kläder eller skor som mig.
Det var värre förut, när jag var yngre, och därför kan jag erkänna det idag. Jag är nu medveten om att jag såklart inte kan vara ensam om alla mina klänningar, skor eller tunikor som jag köper. Även fast jag har den tanken när jag köper det.
Fast hur många tänker inte så ibland? Jag tror att det är fler än vad man tror. I alla fall så har jag släppt det där nu och tycker inte att det spelar sån jätte-stor roll. Inte alltid..

Som för att bli av med min ilska ska jag köpa ett par av Kenzas skor. Det paret jag har beställt kommer ju varenda unge ha i vinter. 


GUDS BÄSTA

I skrivande stund sitter jag och funderar. Jag måste verkligen bli en bättre människa! Det är inte så att jag är elak och får andra att må dåligt, jag skulle snarare vilja påstå att det är tvärtom. Nu lät jag sådär självgod igen men må så vara då!
Bland det roligaste jag vet är nämligen att titta på folk. När jag ser någon som ser aningen annorlunda ut kan jag spåra ur totalt. Han/hon får snabbt en väldetaljerad personlighet av mig, en favoritsyssla, en egen röst och ett arbete. Kanske härmar jag personen i fråga när denne t ex. har fredagsmys med sin pojkvän. Det är ju urlöjligt att jag tycker något så fånigt är så roligt!

Om någon högre makt nu ser mig ligger jag nog inte värst bra till. Jag skulle vilja vara mer godhjärtad i alla lägen. Inte prata om folk jag aldrig tidigare har sett, inte skratta åt fula outfits på stan. Vara snäll, helt enkelt. Genom-rar och sådär patetiskt gullig att man bara vill strypa mig. Guds bästa barn.
Hur nu det ska gå till.


IN A DARK AND STORMING SEA

Vi vågade inte leka för mycket med mitt hår igår och valde ett säkert kort: Cashmere blonde. (Eller som den svenska översättningen fult menade: Guld beigeblond.)
Resultatet blev, enligt min pojkvän, väldigt mycket bättre än innan. Han gillar brunetter helt enkelt och nu gick jag ju ett steg mörkare. Bra för honom, skonsamt mot mitt hår.

Om en timme ska jag infinna mig på skolan där mötet äger rum. Om jag bara kunde bli av med mitt onda knä.. Nervositeten har nog satt sig där idag. För jag är nervös! Om en knapp vecka ska jag börja i en helt ny klass med 100% främmande människor. Vem är inte nervös i det läget?

Förresten är alla nya läsare varmt välkomna!


BOLANDSSKOLAN

Jag har allt haft mina fördomar. Om jag har. Att Bolandsskolan är till för lite "udda" personligheter. Att det bara ska vara raggare och emos överallt. Ni skulle bara veta vad jag faktiskt har sett där men man kan inte dra alla över en kant.

Det är i alla fall där jag ska infinna mig om precis en vecka. På Bolandsskolan. Jag vet inte hur mycket lektioner det egentligen blir, det är ju så lite kvar för mig att läsa. Men det måste göras och om ungefär 10 månader är det jag som strålar mest av alla på studenten!


DOH!

Jag ser verkligen ut som fan i huvudet just nu. Mitt hår har inte blivit ompysslat på ett tag. Dels därför att jag tycker så mycket om färgen jag har nu och inte vill riskera att förlora den, dels för att det kostar massor att gå till en frisör. Tyvärr (?) växer mitt hår väldigt fort och utväxt har aldrig varit jätte-hett.

Därför ska min mamma agera frissa ikväll. Rågblont ska det bli! Rågblont med lite av mitt mörka kvar i små slingor. Hon hatar att fixa mitt hår därför att jag blir så oförskämd om det blir fel. Vi får hoppas att jag har blivit några år äldre i sinnet sen vi testade sist..

Man får ju skämmas! Sen vet jag att mina naglar behöver fixas, de också.

ODD

Igår bara stod hon där. Mitt framför mig med exakt samma uppsyn som för tre år sen. Lite sorgsna ögon men så otroligt förtroendeingivande. Klädstilen var densamma, de mysiga tofflorna (var hittar hon dem allihopa egentligen?!) satt där de alltid gjort och så de där jättelånga ögonfransarna.

En vilt främmande person som vet precis alla mina djupaste hemligheter. Det värsta och bästa av mig. Hon har hört allt. Allt från de allra tyngsta till de mest banala samtalsämnen.
Hon vet precis vilka enorma problem jag har haft med vissa killar under mina tonår, hon har sett hur jag har åkt upp och ner i min berg-och-dal-bana. Allt.

Jag gömde mig bakom mormor, ville inte visa mig. För tänk, hon har hört mig säga "sen hånglade jag med honom ändå, samma kväll som med honom" och blandat det med en tårfylld historia om alla elaka tjejer som snackade skit om mig efteråt.
Hon antecknade hela mitt liv i ett brungult block.

Sen kom jag på det. Det liksom slog mig när jag hukade mig lite diskret bakom min korta mormor. Hon minns mig säkert inte. Jag menar, hur många som mig har hon inte träffat under åren som har gått? Klart att jag har suddats ut där någonstans.

Jag sträckte på mig och gick framåt. Som i ett trollslag vände hon sig om och jag såg i hennes ögon att jag inte hade försvunnit. Sen log hon.

UTDRAG: MINNEN FRÅN FÖRR

"Jag vet att du kanske kommer ta det här som en positiv sak nu men.. Erika sa att du har blivit sjukt smal."

Jag sken upp. Tappade nästan andan och blev hysteriskt glad. Det var knappt att jag orkade skratta, krafterna tog slut redan på första rasten. Några äpplen, bananer, knäckebröd och vatten på tre dagar är inte mycket att hänga i julgranen. Tänk att en sjuttonåring kan hamna i en så ond cirkel.
Ändå skämdes jag över att bli sådär glad. Jag visste ju att jag knappt var halvvägs mot mitt mål. Jag var fortfarande en tjockis och vad någon än sa så hittade jag alltid ställen där skinnet inte låg slickat mot kroppen.

Det gjorde så ont i magen den där dagen. Jag var tvungen att gå ut ur klassrummet flera gånger under den långa journalistiklektionen. Ibland för att bara krypa ihop på toalettgolvet, ibland för att jag behövde kräkas. Jag minns så väl hur jag såg ut i spegeln.
Mitt ansikte var blekt och kindbenen pekade utåt. Klänningen satt tight runt armarna och midjan som knappt var befintliga. Mina ben stack ut lite här och var och allting verkade tyna bort.

Jag såg dock annorlunda på mig själv då. Min spegelbild bara lurade mig och jag blev större hela tiden, det var jag säker på. Även fast jeansen redan börjat hänga trots att jag köpte dem en månad tidigare.

 
Sjutton år. Om ni bara visste hur otroligt små de där vita byxorna är.

 
Nitton år. Samma linne som på första bilden.

DON'T WORRY - BE HAPPY

Säckig hållning och stapplande gång - jag ville inte gå upp ur sängen idag. Och jag vill inte skriva blogg. Jag avskyr att vara negativ och att ni som läser ska få se min negativa sida. För jag är inte sån. Jag är glad, skrattar mycket och ofta och är jättebra på att prata om det mesta.
Jag tror alltid att jag kan hoppa över mina dåliga dagar men egentligen skjuter jag dem bara framför mig. Så igår kom det som en tsunami ostoppbart emot mig och fyllde mina lungor med vatten tills jag inte kunde göra annat än att gråta.

Jag har tur som har min fina pojkvän och att han är det han är. Det är otroligt att man fortfarande upptäcker nya och underbara sidor hos en person man snart har spenderat ett helt år med. Lite smått häpen blev jag men evigt tacksam och överlycklig. Såna stunder känner jag ännu mer att jag verkligen har hittat rätt.

Keep your mind occupied. Idag har jag städat hela lägenheten och organiserat mitt sängbord. Det är en utmaning ingen tar sig an frivilligt. Snart kommer Simon och Lina. Med ett gott skratt förhoppningsvis. Jag behöver några såna idag!


GRATTIS

Grattis på 21års dagen min fina vän!

UTDRAG: MINNEN FRÅN FÖRR

Krasch! Hetlevrad som jag är slängde jag tallriken i golvet. Stirrade medan jag stegade ut ur köket i tystnad, spände ögonen i honom, släppte honom inte med blicken för en sekund. Hela situationen kändes overklig.
Jag låste dörren till mitt rum och kastade mig över telefonen. Jag förberedde inte samtalet någonting och hann inte lugna ner mig över huvud taget. "Varför har du inte sagt någonting?!" skrek jag och tårarna sprutade längs kinderna. "Jag hatar er!!" fick jag fram mellan de häftiga andetagen och slängde på luren. Rakt i mammas öra. Min pappas ord ekade fortfarande i mitt huvud.

- "Varför skiljer ni er inte bara då? När ni ändå avskyr varandra så mycket."
- "Vi SKA ju skiljas! Vi orkar inte med det här längre. Tänk att du kan förstöra så mycket, Elin!"

Jag var tolv år och fick det spottat i mitt ansikte mitt i ett bråk vid matbordet. Min egen pappa skyllde på mig och skrek orden till mig. Vi-ska-skiljas. Egentligen menade jag det inte, när jag sa att de vore bäst att gå ifrån varandra. Jag ville inte ha min familj delad i tu.

Pappa och mamma bråkade i telefonen, hon hade antagligen blivit tokig när hon fick veta att han hade sagt sådär. Jag stod inte ut. Ville bara iväg, bort ifrån pappa. Så jag smälle igen ytterdörren och sprang därifrån.
Min dåvarande pojkvän Viktor fick ett SMS och mötte mig halvvägs. Vi bodde bara fem minuter ifrån varandra. Ingen av oss visste vad som just hade börjat ta fart inom mig. Hade inte en aning. Kanske var det bäst så.


MUSIC


Igår hittade jag en låda med några gamla skivor från mina yngre dagar. Låtar som jag lyssnade på när jag var runt 13-14 år. Den här var en riktig favorit. Jag minns att jag kände igen mig i nästan varenda mening. Idag när jag lyssnar på den är det mest bara nödrim och.. dunka-dunka.

I lådan låg också x antal smycken. Jag bara undrar nu.. Hur kunde jag ha på mig en del saker?! Mer än hälften var så maxat att jag knappt kunde hålla mig för skratt.
Jag hade fem hål i vardera öra, var av ett satt uppe där det bara är brosk. Hål i näsan, hål i naveln och alla smycken skulle såklart glittra. Såklart. Helst skulle ringarna i öronen vara större än mina knutna nävar och ett stort bling-bling kors skulle hänga kring halsen. Ner i urringningen. En, två, tre ringar på fingrarna och säkert något rosa armband på det. Snyggt!

En o-maxad dag

NEVER LET ME GO

Världen är liten ändå. Jag har inte sett personerna i fråga som jag skrev om i det förra inlägget på ett år. Minst. Kanske någon gång ute i svängen, men ingenting jag kommer ihåg sådär på rak arm. När jag satt på min mammas uteplats idag efter middagen såg jag dem komma strosandes på andra sidan gatan. Snopet va!

God mat, underbar efterrätt och gott vin. Tack mamma och Roger för en härlig tisdagkväll! Det är nästan tröttsamt hur vuxet det där lät. För att inte tala om Simon som var hos svärmor och åt tisdagsmiddag. Eller Lina som följde med till sin svägerskas föräldrar..

I skrivande stund har jag tagit en Citodon och myser i dimman som jag får av såna tabletter. Innan vi tog bilen hem fick jag migränkänningar som heter duga och ville absolut inte chansa. Jag vägrar att ligga på toalettgolvet i natt och kräkas av huvudvärk.
Just nu är min dagliga dos av intressanta tvprogram på väg att intas: Mythbusters, Survivorman, Most evil och Dr G - Obducent.


UTDRAG: MINNEN FRÅN FÖRR

Det blev inte perfekt när jag sminkade mig nyss. Snarare tvärtom, ögonfransarna ville inte samarbeta med min mig idag. (Kan man ha en dålig ögonfrans-dag?) Det gjorde mig ingenting, jag ska ändå bara hem till mamma på middag ikväll. Just den känslan av att det inte spelade någon roll drog mig flera år bakåt i tiden.

Jag var femton år och sminkade mig varje dag. Inte mycket som många andra femtonåringar gör, utan neutralt och med jordnära färger. Jag har alltid varit ganska duktig på att sminka mig.
Om ögonfransarna inte blev perfekta tvättade jag bort det och gjorde om hela proceduren med att böja, borsta och långsamt måla på svart mascara. Efter det hade jag en nål som jag särade på alla fransar med. En liten, liten knappnål. Ibland gick det ändå inte och jag grät floder, vägrade gå utanför dörren och bara stirrade på mig själv och mina mascara-svarta kinder. Det fick helt enkelt inte bli fel.

Usch, jag var så osäker under mitt hårda skal. Jag var inte större än en svartmyra där inne. Sen var jag på jakt. På jakt efter någon som kunde älska mig och få mig att känna mig vacker. Jag var ständigt avvisande och kände knappt tillit alls men om någon ändå vågade sig fram till mig var jag fast.

Jag minns särskilt en kille som vi kan kalla för Daniel. Han tog min hand på en fest och sen var jag som trollbunden. Han kallade mig ofta för dumma saker, höll på med andra tjejer när jag såg och kom-och-gick-lite-när-han-ville. Ändå kunde jag inte slå mig fri från vad jag trodde att jag kände för honom.

En natt precis efter att jag flyttat till Uppsala från Björklinge ringde han till mig och fyllde mina öron med gift non-stop i tio minuter. Jag har aldrig blivit kallad värre saker, hört fulare ord om mig själv eller blivit så djupt sårad. Och jag fick inte fram ett ord.
"Du är en sån äcklig hora. Jag hoppas att du skär sönder dina armar så att du dör." Jag blev stum. "Det finns ingen som egentligen tycker om dig, Elin. Alla vill bara bli av med dig så det är skönt att du har flyttat två mil." Jag kände hur andan gick ur mig. "Din kropp är det värsta jag har varit med om. Du är så tjock att jag bara ville spy. Jag undrar hur jag ens tog mig igenom det."

Någon fnittrade glatt i bakgrunden efter varje mening. Jag visste precis vem hon var. Jag la på luren och sen dess har jag aldrig pratat med honom. Och jag har fortfarande svårt för den där tjejen.


THIS IS SICK

Jag har hamnat i kläm. Jag menar inte att jag sitter fast någonstans i någon situation utan mer bildligt. Jag är så vidrigt mitt emellan två stycken att jag aldrig skulle vilja träffa dem tillsammans. Det skulle bli för mycket, skulle aldrig slinka förbi mjukt och fint. Käpp-rätt-åt-helvete.

Som person är jag sällan tyst och om det var möjligt skulle jag låta hela världen veta vad jag tycker om allt. Bara att jag då skulle behöva flytta härifrån. Om alla som jag tycker är fula i håret visste det till exempel. Eller om jag så uppenbart ser att en kille har blonderat sig (men vill dölja det för att alla ska tro att det är solblekt) och säger det till honom.
Det är inte alltid rätt att säga precis vad man tänker på. Det lär man sig med tiden.

Idag är jag dock arg och ilska drar ibland ner mig några våningar. Nu för tiden gör jag det dock snyggt och väl genomfört. Med ett leende på läpparna så att nio av tio bara kokar inom sig men aldrig säger någonting. Den där sista skulle nog ge mig en smäll på käften, som tur är har jag aldrig trättar denne.

Jag tycker mig ha sett det mesta och varit med om en hel del. Gjort mycket och hört nästan allt. Det här är däremot utskåpning. Jag har aldrig varit med om en mer falsk och självisk person. Omogen. En riktig idiot. Den här människan har tur som står så nära en vän till mig. Annars hade jag nog smällt av ett näsa ikväll.

"Argumentera aldrig med en idiot, han drar ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet."


UTDRAG: MINNEN FRÅN FÖRR

Jag minns en gång för flera år sen. Jag gick i sjuan och var inte alls som jag är nu. Fast ändå lite grann, ni kanske vet hur jag menar? Kaxig och med lite för mycket självförtroende.
Det var jag och mina vänner emot en av tjejerna i klassen. Vi kan kalla henne Sanna. Så fort hon kom i närheten suckade vi och himlade med ögonen. Jag minns inte varför, hon hade alltid varit med i "gänget" så länge jag kunde minnas. Helt plötsligt ville ingen vara med henne. Hon var som pest. Vi bara avskydde henne allihopa.

Vi var riktigt elaka och det varade som tur var bara i några veckor tills lärarna kallade till möte. Vi fick komma in en och en i ett rum. Jag minns att jag satt mitt emot henne när hon grät och jag sa att jag inte visste varför eller hur det började. Jag tittade på min föredetta bästis och skämdes. Hon grät så mycket att andningen försvårades och det var först då jag insåg hur taskiga vi hade varit.

...

En fredag innan mötet ringde Sannas tre år äldre syster till mig. Jag och några andra tjejer satt i mitt kök och pratade om kvällen när telefonen började ringa. I skolan hade vi säkert sagt att hon inte fick följa med hem till mig, jag minns inte riktigt. Jag minns däremot exakt vad hon sa till mig:

"Om du inte ringer till henne och frågar om hon vill vara med er ikväll tänker jag sprida rykten om dig. Jag ska säga att jag såg dig på Jk´s fest förra helgen, att du var aspackad och dansade på ett bord i bara underkläderna. Dina föräldrar kommer skämmas över dig."

Det var såklart inte sant. Jag drack knappt någonting då, det kom inte förrän lite senare. Jag sa till henne att ingen skulle tro på det, men hon lovade dyrt och heligt att alla skulle få veta vilken slampa jag var. Så jag blev rädd. Rädd för att mina föräldrar kanske skulle tro på hennes påhittade historia och inte vilja titta på mig.
Jag slängde på luren när hon hade lagt på, ringde upp Sanna och frågade bittert: "Ska du komma hit eller?" utan att säga något om hennes syster, för det fick jag inte.
Hon sa nej.